luni, 12 ianuarie 2009

Politichia din Romania

Sunt si eu un mic roman care vede, aude si miroase si stiti ceva, clasa politica pute. Pute pentru ca e plina de rasini e plina de aere de mare vedeta TV, de mare conducator. Nu te poti numai politician pina nu apari cel putin odata la TV sa-ti dai cu parerea in leghatura cu una sau cu alta, pina nu comentezi o lege pe care tu cu minutza ta ridicata si plina de bijuterii si Relexuri sau nus ce alta firma suedeza de ceasuri, exagerat de scumpe normal. O sa fiu un pic nostalfic si sa reamintesc de marile noastre figuri politice din perioada interbelica ca Ion I.C. Bratianu sau ca Nicolae Titulescu, ca  Ion Ghica si multi altii care, prin actiunile lor, au reusit sa aduca Romania printre marile puteri ale europei la vremea respectiva. Stau si ma gandesc oare ce ar zice a acum oricare dintre marile noastre personalitati daca ar vedea ce a ajuns tara lor, o masa plina de bunatati din care se servesc toti si pe care nimeni nu o umple la loc. Oare cat va mai rezista si tarisoara asta??? Da lasa ca se trezeste spiritu de revolutionar din mine ... .

Multi s-au bucurat, si cand spun multi ma refer la deontologi desigur fiindca ei erau singurii incompetenti care puteau vedea un lucru bun din simulacrul asta de uninominal care nu a facut decat sa bage cat mai multe vedete usor manipulabile in parlament, adica niste marionete ale caror sfori stau in mina cui trebuie... . 

De vina nu sunt ei de vina tot noi suntem, ne meritam soarta, cred ca in cei 20 de ani care au trecut de la "revolutie" s-a dovedit ca romanul are memoria mai scurta decat a unui peste auriu(s-a dovedit ca un peste auriu are memoria de doar 2 secunde) iar acest lucru este evident odata la 4 ani cand, uitam de tot ce au facut cei pe care ii votam, iar dupa ne plangem de mila ca ne merge tare prost. Poi prostul nu e cel care pacaleste e cel care se lasa pacalit si romanii au dovedid ca desii avem o groaza de olimpici suntem o natie tare proasta.

Un om a zis ca (nu o sa citez exact pentru ca nu mai tin minte exact) in Romania sunt 2 feluri de prosti: cu carte si fara carte. Aia fara carte sunt cei care chiar nu ii duce mintea, iar astia nu sunt vinovati cu nimic, cei periculosi sunt cei cu carte, aia care au facut o scoala, impinsi de la spate si inevitabil si o facultate, care se cred destepti cand de fapt sunt prosti de bubuie. Si lasa tara in mana unor hrapareti. Stiu ca sunt penibil ca tot il citez pa Badea, da cand omu are dreptate are dreptate.

Astept ziua cand va veni unu care chiar sa faca ceva in tara asta, da nu cred k o voi apuca vreodata...

Niciun comentariu: